Kontrole dobrostanu na fermach drobiu

Kod szkolenia:
C256W/W

Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe. Formularz pozwala na rejestrację do 5 osób. Przy większej liczbie osób prosimy o kontakt.

Zgłoszenie na szkolenie
Zgłaszający (nazwa)*
Zgłaszający
Ilość osób (max 5)*
Kod Szkolenia*
Imię*
Nazwisko*
Telefon*
e-mail*
Uczestnik 1
Imię*
Nazwisko*
Telefon*
e-mail*
Uczestnik 2
Imię*
Nazwisko*
Telefon*
e-mail*
Uczestnik 3
Imię*
Nazwisko*
Telefon*
e-mail*
Uczestnik 4
Imię*
Nazwisko*
Telefon*
e-mail*
Uczestnik 5
Imię*
Nazwisko*
Telefon*
e-mail*
Oświadczenie dotyczące zwolnienia szkolenia z podatku VAT
Oświadczam, że udział w szkoleniu:*
Opłata za udział w szkoleniu
Cena netto*
Ilość osób*
Łącznie do zapłaty brutto:
Dane do wystawienia faktury
Nazwa*
NIP*
Ulica i numer domu/lokalu*
Kod pocztowy*
Miejscowość*
Odbiór faktury*
Adres email do przesłania faktury pdf:*
Adres pocztowy do przesłania faktury papierowej:*
Uwagi
Warunek zgłoszenia
Zgoda na przetwarzanie danych osobowych

Szkolenie skierowane jest do pracowników Inspekcji Weterynaryjnej oraz urzędowych lekarzy weterynarii, osób które kontrolują i nadzorują dobrostan na fermach drobiu, z uwzględnieniem wpływu warunków utrzymania oraz bioasekuracji na zmniejszenie stosowania środków przeciwdrobnoustrojowych.

Celem szkolenia jest rozwinięcie i poszerzenie wiedzy dotyczącej dobrostanu na fermach drobiu, poprawa efektywności prowadzonego nadzoru, zdobycie wiedzy praktycznej i teoretycznej w zakresie działań kontrolnych oraz pokontrolnych, zwiększenie świadomości dotyczącej zachowania dobrostanu na fermach drobiu w różnych warunkach środowiskowych.

PROGRAM

  1. Podstawy prawne oraz wytyczne GLW:
    • przepisy UE,
    • przepisy krajowe.
  2. Minimalne warunki utrzymywania drobiu:
    • kury nioski,
    • brojler kurzy,
    • indyki,
    • kaczki i gęsi,
    • pozostałe gatunki drobiu.
  3. Wpływ warunków utrzymywania drobiu na ich dobrostan:
    • warunki środowiskowe,
    • bioasekuracja,
    • stosowanie środków przeciwdrobnoustrojowych.
  4. Wymagania dotyczące załadunku i transportu drobiu do rzeźni
  5. Postępowanie kontrolne i pokontrolne, postępowanie w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości
  6. Sankcje:
    • postępowanie administracyjne,
    • kierowanie spraw w trybie przepisów w sprawach o wykroczenia,
    • kierowanie spraw w trybie kodeksu karnego.
  7. Konsultacje, dyskusja

WYKŁADOWCA

Ekspert z wieloletnim doświadczeniem pracy w strukturach Inspekcji Weterynaryjnej, specjalista w zakresie m.in. dobrostanu zwierząt (gospodarskich, towarzyszących, w transporcie), wdrożenia i koordynowania kontroli IRZ, wymogów wzajemnej zgodności kampanii 2009-2022. Zajmowała się przede wszystkim „trudnymi” sprawami dobrostanu zwierząt, szczególnie w transporcie oraz przemieszczeniami zwierząt w obrocie krajowym oraz w handlu wewnątrzwspólnotowym. Wielokrotnie uczestniczyła w zagranicznych szkoleniach Better Training for Safer Food, m.in. z zakresu dobrostanu świń oraz brojlerów, dobrostanu w transporcie level 1 (Włochy/Słowenia), level 2 (Niemcy) i level 3 (Hiszpania), przemieszczeń zwierząt towarzyszących, identyfikacji zwierząt, TRACES oraz z zakresu produkcji pierwotnej (z uwzględnieniem kontroli wymogów wzajemnej zgodności). Przeprowadziła wiele spotkań i szkoleń zarówno dla podmiotów zewnętrznych, jak i organów państwowych m.in. PIW, ARiMR, Pomorskiego Związku Hodowców Koni, Zrzeszenia Kaszubskich Kuczerów i Hodowców Koni, Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego. Sędzia Polskiego Związku Jeździeckiego oraz osoba oficjalna (Steward) Międzynarodowej Federacji Jeździeckiej (FEI), instruktor jazdy konnej, licencjonowany kierowca/ konwojent. Od lutego 2024 r. biegły sądowy przy Sądzie Okręgowym w Gdańsku w zakresach: ochrona i dobrostan zwierząt; zootechnika: chów i hodowla zwierząt, identyfikowalność zwierząt; jeździectwo. Doświadczony wykładowca.

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Szkolenie online
Zajęcia w godzinach:
9:00 – 15:00

Cena szkolenia: 700 zł netto; 650 zł netto – dla stałych klientów oraz przy zgłoszeniu przynajmniej dwóch osób z firmy.
Cena obejmuje: udział w zajęciach dla 1 osoby, materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej, zaświadczenie ukończenia szkolenia w formacie pdf, zapewnienie platformy szkoleniowej i dostępu do szkolenia w czasie rzeczywistym, możliwość skorzystania z panelu dyskusyjnego dla wszystkich uczestników (obraz + dźwięk) w trakcie szkolenia, wsparcie techniczne realizowane telefonicznie lub w formie czatu podczas i przed szkoleniem.

Stawka VAT: 23%.
Szkolenie finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych jest zwolnione od podatku VAT.